Gjesteinfo

Det tas alltid værforbehold om det blir tur til Feistein da det er vanskelige landingsforhold på holmen.

• Gjestene må ta med ren lakenpose og eget rent putevar, rent sengetøy eller ren sovepose og eget rent putevar, samt egne håndklær. Toalettpapir, tørkerull, håndsåpe, fyrstikker, kluter/kjøkkenhåndklær, bestikk, glass, kopper/tallerkener, vaskemiddel finnes i boligen.

• Du som gjest er ansvarlig for å følge anvisningene i huset for å sikre godt renhold og hygiene mens dere bor her. Ta med deg rikelig med våtservietter, såpe og alkoholbasert desinfeksjon. Ha med deg egne søppelposer og ta med deg søppel hjem.

• I fyrassistent boligenboligen finnes gasskjøleskap, gasskomfyr, vannklosett, dusj.  Det er ikke varmt vann i kranene. Må kokes på propankomfyr.

• Det er god mobildekning på holmen.

VANN - Fyret har en vannforsyning via regnvann som lagres i sisterner i kjelleren. Dette vanner er ikke egnet til å drikke – kun vaske i. Det står kanner med rent godt drikkevann på kjøkkenet. 

KJØKKEN - Boligen har et godt utstyrt kjøkken og har gasskjøleskap og propankomfyr. Det er ikke varmt vann i springen. Det finnes også litt tørrvarer på kjøkkenet, benyttes dette er det fint om annet godt legges igjen til neste som kommer. Dobbelsjekk at pkomfyren er stengt av etter bruk!!

TOALETT - På fyret finnes det to toaletter. Ett i første etasje og ett i kjelleren, hvor det også er dusj (kun kaldt vann).

SØPPEL -  Alt søppel tas med hjem. Matavfall kan kastes på sjøen. Panteflasker tas også med til land.

ANDRE GJESTER  - Når man leier seg inn på fyret, kan man regne med at det også kan være andre gjester der. 

BESØK PÅ HOLMEN - Hver lørdag mellom 10 og 14 inviterer vi medlemmene i venneforeningen til dugnad.  Søndager  mellom 11 og 14 inviterer vi andre medlemmer på tur til fyret, så dere må regne med og få besøk så ha kaffien klar.

BÅLBRENNING - Det er total forbud mot åpen ild på hele holmen, og ulovlig å tenne bål på fjell/berg. Bålpanne står tilgjengelig for bruk i annekset.

LYKTA/ TÅRNET  - Mange ønsker å sitte i lykta – denne er kun disponibel når vertskap er med for omvisning da lyktet fremdeles er i bruk og eid av kystverket.

GRILL  - Det finnes en gassgrill i verkstedsboden. Ekstra gass finnes i uteboden.

UTVASKAlle må rydde og vaske etter seg før fyret forlates!  Forlat huset slik du selv ønsker å komme til det. Korona retiningslinjer må følges.  Ekstra toalettpapir, tørkerull og håndsåpe, vaskemidler og vaskeutstyr finnes i bøttekott i første etasje ved trappa. Brukte/skitne filler legges i pose på vaskerommet, så tar vert dem med for vask.

VERTSKAP -  Det er medlemmer fra styret i Venneforeningen, samt Båtgruppen som kjører medlemmene ut til fyret og viser alle til rette. 

ULYKKE/BRANN/EVAKUERING  - Fyret har kun vanlig røykvarsler og ansvarlig leier må ta ansvar for evakuering og varsling ved brann/ulykke. IKKE bruk vedovnene!!

STRØMAGGREGAT -  Det er innlagt strøm drevet av bensin aggregat som står i fyret. Ved bruk av aggregat kommer er tillegg på 25 kr pr time. Meld fra til båtfører ved avreise om hvor mange timer det har vært i bruk.

TRANSPORT  - Vennelaget disponerer egen båt "Feieren" som benyttes for å transportere medlemmene til fyret. Transport er inkludert i prisen ved overnatting og tidspunkt for skyss til/fra fyret avtales med vertskap, som du får kontakt info til.
Unntaksvis kan egen båt benyttes, men anbefales ikke pga vanskelige fortøyningsforhold, vind og strøm. Må avtales med vertskap.

FUGLELIV - Det er mange fugler som hekker på holmen så la fuglene ligge i fred og ikke forstyrr dem.  Angiper måkene deg er du for nærme. Hund er ikke tillat inni huset.

VÆRFORHOLD  - Ha alltid en plan B for besøk på Feistein da vær og vind vil være avhengig om vi kan legge til kai på holmen.

BETALING - Betaling for bruk av aggregat og for overnattingen til vert ved utsjekking.

 

HUSK Å SKRIVE EN HILSEN I GJESTEBOKEN! 

Ha et magisk opphold på Feistein 

 

Del denne siden